Pctowiec

Temat: Jak otworzyć KEBAB (KEBAP) - czy się opłaca
...o przepisy? bo nie szło tak jak wspomniałam. A skąd wiesz ilu masz klientów w zimie skoro otworzyłeś miesiąc temu? coś tu się nie zgadza w Twojej wypowiedzi a myślę ,że bilans strat i zysków robiony po pierwszym miesiącu działalności nie oddaje pełnego zarysu w tej dziedzinie- po pół roku albo po roku możemy porozmawiać. Są miesiące w których zarabiasz naprawdę niezłą kasę a są takie w których ledwo zarobisz na koszty. Ale to są uroki budek gastronomicznych.pozdrawiam i jeszcze raz życzę powodzenia
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=6755



Temat: Czym malujecie broń ?
...a nie bylo wynikiem jakis wnikliwych przemyslen. Gosc rzucil bron na stol, prysnal tu, prysnal tam i do widzenia. - Tottek tez pomalowal Montanami (moimi, hehe), wiec moze on sie tez wypowie na temat jego spostrzezen, moze ma inne niz ja... - Jesli chodzi o kolory, to wybor jest naprawde bez konca, ja malowalem dwoma zielonymi (chyba sie nazywaly Olive Drab i Military Green, ten jasny to ... Kiwi) - Kupic mozna: - na tylach Nowego Swiat, tam gdzie jest ten rzad roznych budek gastronomicznych, jest sklep z farbami dla graffitieros - W centrum handlowym Jupiter na ?Towarowej? jest sklepik z farbami, gosc ma caly stojak Montan. hmm, to by bylo chyba na tyle...
Źródło: warrior.pl/forum/viewtopic.php?t=91


Temat: Budka gastronomiczna
Witam, Na poczatku chcialem sie przywitac bo to moj pierwszy post tutaj. Forum bardzo przyjemne. Mam pytanko. Planuje w przyszlym roku akademickim otworzyc budke gastronomiczna. Dlaczego nie w wakacje? Bo to miejsce typowo studenckie, ktore zapelnia sie wlasnie od pazdziernika (2 wielkie wydzialy w sasiedztwie i 2 akademiki). Poza tym dopiero po wakacjach planuje przyplyw gotowki. Ale do rzeczy. Czy ma ktos jakies doswiadczenie z kupnem takiej budki chociazby podobnej do tejbudka ? I czy trzeba sie liczyc z wydatkiem 10k na sama budke (bez wyposazenia) czy udaje sie znalezc taniej? Dodatkowo jakie kryteria trzeba...
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=1010


Temat: BUDKA gASTRONOMICZNA
...sie ilu potencjalnych klientow mozesz sie spodziewac, czy w poblizu znajduje sie podobny punkt gastronomiczny mogacy stanowic konkurencje dla przedsiewziecia jakie chcesz podjac, a takze okreslic naklady jakie chcesz poniesc przy rozwoju tej dzialalnosci. Wedlug mnie gastronomia zawsze byla i bedzie dobrym rowiazaniem na dzialanosc gospodarcza. Niestety wielokrotnie blednie ocenia sie sytuacje. Lokalizacja jest decydujacym czynnikiem w przypadku budek gastronomicznych, a nawet restauracji. Lokalizacja decyduje o ilosci klientow, a takze cenie produktu. Kolejnym bardzo waznym czynnikiem jest sama cena, gdyz to ona bardzo czesto przekonuje potencjalnego nabywce do zakupu Twojego produktu. Jakosc produktu jest odpowiedzialna za renome i reklame. Sprawia ze klient chetnie powraca do danego miejsca i chetnie poleca je znajomym. Jezeli zdecydujesz sie na prowadzenie malej gastronomii proponuje...
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=31795


Temat: Kolej
...umieszczeni zostaną handlowcy obecnie działający na terenie Dworca Głównego. - Muszą oni opuścić swoje lokale na okres remontu. Do końca tego roku dostali wypowiedzenia. Część z nich będzie mogła umiejscowić się wokół dworca, gdzie kolej szykuje dla nich pomieszczenia. Nie wszyscy znajdą jednak dla siebie miejsce – informuje wicedyrektor PKP Oddział Dworce Kolejowe Teresa Kalisz. Wiadomo też że po remoncie znikną ohydne budki gastronomiczne, a dworzec dzięki restauracjom i galeriom zyska całkowicie nowoczesny wygląd. Dokładny koszt całości prac związanych z remontem dworca tymczasowego i postawieniem galerii kontenerowej na razie nie jest znany. - Szacujemy, że będzie to kilkaset tysięcy złotych. Nie jestem w stanie podać ile, ale suma na pewno nie przekroczy miliona złotych – mówi Tomasz Lisiecki, wicedyrektor PKP S.A. Oddział Gospodarowania...
Źródło: forum.investmap.pl/viewtopic.php?t=552


Temat: A jednak pływa!
...a potam trzeba obczaic taki skret w lewo,mozna sie tam niezle bujnac a potem fajnie wyskoczyc(tam kiedys byla mała skocznia wybudowana )ostry zkarecik po skoku-uwaga zeby nie wypasc a potem to jestesmy juz po drugiej stronie tego odplywu od golejowa(o ktorym mowa na poczatku mojego opowiadania ) i przewalone drzewo przejezdzamy i ostry wyjazd i jestesmy praktycznie w tym samym miejscu od którego zaczelismy tyle ze po drugiej stronie odplywu-tuz za pierwsza budka gastronomiczna od strony wjazdu od pipały. uff ale sie opisałem, byc moze znasz ta trase, a jesli nie to miłej jazdy. aha kiedys na jednym z drzew przy wjezdzie na "petle" byla nawet tabliczka ze tam własnie sie ona zaczyna pozdrawiam
Źródło: forum.staszow.com/viewtopic.php?t=4192


Temat: Sanepid - przyczepa gastronomiczna
Witam, W sezonie chce sprzedawac fast food z budki gastronomicznej.Mam biznes plan, wykupione miejsce i tu zaczyna sie robic ciekawie... Chce przywiesc przyczepe gastronomiczna przystosowana juz do sprzedazy owej zywnosci zza granicy i nie wiem czy dobry jest to pomysl poniewaz dzisiaj bylem w sanepidzie uzyskac niezbedne informacje odnosnie owej przyczepki i niestety pani byla tak niemila i zdegustowana moja propozycja i pytaniami, ze powiedziala aby takich informacji zasiegac w...
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=23040


Temat: KANAPKI
...zarobku na wymagającym stosunkowo niewielkich wkładów biznesie... to co chciałem dopisać to, że sprawę sanepidu można rozwiązać podobno zgłaszając iż owe kanapki będą wykonywane z materiałów gotowych tzn. gotowa bułka (przecież jej nie pieczesz), gotowa wędlina( własnej masarni nie prowadzisz) itp. nie prowadzisz żadnej produkcji wymagającej próbek mięsa, próbek wody itd. Taka wersję słyszałem od znajomego, który prowadził budkę gastronomiczną on sprawę sanepidu u siebie w ten właśnie sposób rozwiązał.
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=24813


Temat: Budka
Witam szanownych forumowiczów Posiadam niedużą budke gastronomiczna ( 9,5 m2 )w miecie 14 tys i chciałbym coś z nią zrobić bo stoi i sie marnuje a ostatnio pojawiły sie informacje o nowych usługach , konkurencji Poczty Polskiej. Inpost oraz podobne zaczynają wchodzić na nasz rynek. A moje pytanie to: Czy w takiej budce mozna taki rodzaj dzialalnosci prowadzic a jezeli nie to czy cos proponujecie?? Pozdrawiam
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=29932


Temat: Pozwolenie na postawienie budki gastronomicznej.
Witam! W niedługim okresie zamierzam kupić budkę gastronomiczna, przystosowana pod małą gastronomie. Skąd mogą się dowiedzie gdzie można a gdzie nie ja postawić? Czy ktoś może już prowadzi taka działalność? Ile kosztuje pozwolenie?
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=6587


Temat: Budka gastronomiczna.
...mlodziezy szkolnej (polskiej i zagranicznej). W srodku i w okolicy nie ma zadnego lokalu gastronomicznego, sklepiku, ktory bylby otwarty pozniej niz o 16. Chcialbym taki otworzyc. Sprzedawac: zapiekanki, hotdogi (bez kebabow-drogie wyposazenie), slodyczne, chipsy, napoje, gumy itp. Nie wiem tylko od czego zaczac. Jest mozliwosc albo zrobic to w srodku budynku (o ile dyrektor wyrazi zgode) a jesli nie to jest mozliwosc wynajecia kawalka terenu obok i postawic budke gastronomiczna. Prawodopodobna jest raczej ta druga wersja. Ile by to kosztowalo: niewielka budka, prad, pracownik wyposazenie itd? Jak wyglada sprawa z sanepidem? A moze zamiast budki jakis bus przystosowany do sprzedazy takich rzeczy. Czy tak tez moze byc? Dodam, ze jest tam dosyc duzy ruch mlodziezy wlasnie zwlaszcza miedzy 16-24. Mam około 10 000 PLN. Prosze o pomoc.
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=10786


Temat: Szczyrk i Pilsko nieczynne ?
- To ostatni taki sezon, nie godzimy się, żeby tak było dalej - zapowiadają w Korbielowie. Podobnie jak szczyreccy górale, narzekają: zamiast ośrodka narciarskiego mamy skansen. Korbielów zimą tętni życiem. Gdy na trasach narciarskich topnieje śnieg, u stóp Pilska zaczyna panować senna atmosfera. Po sezonie pustoszeją pensjonaty i gospodarstwa agroturystyczne, zamykane są budki gastronomiczne przy wyciągach, a uliczni sprzedawcy oscypków przenoszą się do innych miejscowości. Tegoroczna zima nie jest dobra dla mieszkańców Korbielowa. Nie dość, że brakuje śniegu, to jeszcze w ośrodku narciarskim Pilsko popsuła się kolejka linowa łącząca Polanę Strugi z Halą Szczawiny. Używany, mający ponad 20 lat wyciąg, kupiony przez Gliwicką Agencję Turystyczną, zamontowała tam w 2005 roku spółka...
Źródło: fsc.com.pl/okn/forum/viewtopic.php?t=2196


Temat: Jak otworzyć KEBAB (KEBAP) - czy się opłaca
Witam Od jakiegos czasu zastanawiam sie nad otworzeniem budki gastronomicznej głownie z kebabem, mam juz w planach miejsce, na glownej ulicy kolo supermarketu. Jest tam wolna przestrzen tylko zastanawiam sie jak to jest z ta budka czy pozwola mi ja tam postawic ?? Gdzie ja mam sie zglosic z pytaniem do urzedu miasta ??. Boje sie zeby nikt mi pomyslu nie podpier... :D bo to naprawde bardzo dobra miejscowka.
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=6755


Temat: Proste pomysły na biznes - prosto z Italii
no tak ale zaby oplacac barmanow czy kucharzy to do tego musial bys miec " budke gastronomiczna" a to znacznie zawyza koszty ale rownie dobrze mozesz poszukac kogos kto taka budka dysponuje Ty zajmujesz sie organizacja a on swoja budka. Jak sami zauwazyliscie pomysl z disco dla dzieciakow rowniez jest sezonowy a zakup odpowiedniego zaplecza gastronomicznego do konca tego sezonu na pewno sie nie wroci wiec po co?? Nadal obstaje przy swoim, ze koszty tego biznesu sa male!! Trzeba tylko miac glowe na karku...
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=14577


Temat: SUNRISE w lipcu!
...mówiono nie tylko o tym kto i kiedy zagra, ale także rzede wszystkim o tym, co należy oprawić. Jarosław Zerbe, który jest odpowiedzialny za romocję imprezy, chce by jedna z ogólnopolskich telewizji transmitowała na żywo festiwal. – Pierwsze informacje ojawią się w Radiu Zet – mówił. Zastrzeżenia ze strony miasta do ubiegłorocznej edycji miał m. in. Sanepid. Barbara Hok, dyrektor kołobrzeskiego sanepidu rzypomniała, że wśród budek gastronomicznych aż ięć działało bez ozwoleń, a racownicy sanepidu nie zostali wpuszczeni rzez ochronę na teren imprezy. Organizatorzy obiecali, że to się nie owtórzy. Poprawiona owinna zostać również informacja dla osób nie uczestniczących w imprezie, onieważ nie zawsze dobrze oznakowane były obejścia i objazdy. (daw)
Źródło: koszal.in/forum/viewtopic.php?t=12708


Temat: Otworzenie budki fast food, kebab
Witam, jestem w stanie pomóc w wynajęciu budki gastronomicznej w dowolnym miejscu w polsce, zainteresowanych proszę o kontakt na priv to opowiem szczegóły. Pozdrawiam Paweł M.
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=12442


Temat: Jak otworzyć KEBAB (KEBAP) - czy się opłaca
Witam wszystkich. To jest mój pierwszy post. Chcę otworzyć budkę gastronomiczną i w związku z tym mam parę pytań na , które nie znalazłem odpowiedzi. A mianowicie : 1. Gdzie można kupić jakąś budę czy może na indywidualne zamówienie zbudować drewniany domek, bo ma to być lokal wolnostojący ? 2. Gdzie kupować produkty do kebaba, chociaż czytałem, że lepiej robić samemu ? 3. Czy przy dwóch pracownikach ten lokal się utrzyma i zarobi coś dla mnie ? 4. Jaka jest marża na gastronomii ? Jest to miasto...
Źródło: biznesforum.pl/viewtopic.php?t=6755


Temat: [Piłka nożna] Mistrzostwa Europy w 2012 roku
...chwalili zabezpieczenie medyczne regionu. Odwiedzili kilka szpitali i Wojewódzkie Pogotowie Ratunkowe. Ale wiadomo, że w szpitale cały czas trzeba inwestować. Władze regionu o tym wiedzą, tylko czy starczy im determinacji? W jak WPKiW Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku, choć ma piękną i długą tradycję, potrzebuje radykalnych zmian. W końcu tu też kibice będą spędzać wolny czas. Kiepsko będą wyglądały zniszczone alejki, tandetne budki gastronomiczne i rozłożone stoły z chińskimi zabawkami. O toaletach nie wspominając. Park będzie potrzebował dużo pieniędzy na modernizację. Marszałek Bogusław Śmigielski, gdy tylko objął stanowisko mówił, że WPKiW będzie dla niego szczególnie ważny. Zobaczymy.
Źródło: forum.gkw24.pl/viewtopic.php?t=82